Care sunt factorii ce ne influenteaza alegerea unei destinatii de vacanta in afara?

Sunt cativa factori ce ne influenteaza alegerea unei vacante in strainatate.
Colectionarul.jpg
1.Transportul

Costul transportului conteaza foarte mult in alegerea unei vacante. Spre exemplu, daca locuiesti intr-un oras deservit de un aeroport ce are zboruri low-cost internationale, vei fi tentat sa alegi o ruta directa din urbea ta.

2.Obiectivele

Atractiile turistice si locul pe care doresti sa il vizitezi conteaza mult in alegerea destinatiei. Vei fi tentat sa te duci in locuri populare, de care ai auzit. Informatia o afli de obicei de la prietenii care au mai mers, bloguri de turism, facebook sau televizor.

3.Cazarea

Pretul si rangul unitatii de cazare (numarul de stele) influenteaza decizia ta de a vizita o localitate. Spre exemplu, iti doresti sa mergi in Suedia insa ai un buget limitat. Vei fi descurajat atunci cand vei vedea preturile de cazare, asa ca e posibil sa amani calatoria ta sau sa o schimbi cu o alta destinatie.

4.Gastronomia

Turismul gastronomic ia amploare. Vei dori sa mergi in diverse locuri cum ar fi Italia, Spania, Franta numai pentru mancare si atmosfera din restaurante.

5.Viata de noapte

Este un factor important, mai ales pentru tineri. Multi dorim sa vedem cum isi petrec alte popoare viata de noapte. Printre destinatiile populare se numara Amsterdam, Berlin sau chiar Bucuresti.

6.Zone exotice

Sunt persoane ce doresc ceva mai deosebit, ce nu este accesibil usor. Spiritul lor de aventura ii face sa aleaga zone ce nu sunt intens vizitate. Intampinarea obstacolelor in vacante este, de fapt, o sursa de adrenalina. Cu siguranta nu vei uita curand o astfel de vacanta.

7.Rude, prieteni ce se afla in tarile straine

Este convenabil sa mergi la rude si prieteni deoarece ei stiu locul respectiv. Astfel iti pot fi ghizi. Vei locui la ei pe durata sejurului deci, nu vei plati cazarea.

Din punctul meu de vedere, factorii de mai sus sunt importanti in alegerea unei vacante. Cu siguranta sunt si altii.

Pana la urmatoarul articol nu uita:

Calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste!

Traieste-o!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s