O poveste moldoveneasca

Era vineri, sfarsit de septembrie. Toamna isi intra in drepturi, iar vara usor, usor ne spunea adio. Aveam treaba la Iasi in ultimul weekend din luna lui Rapciune. O ocazie buna pentru un tur al Moldovei. Zis si facut. Hai la drum!

Vaslui
Vaslui

M-am prezentat la gara. Trenul de Iasi pleca dimineata. M-am urcat in am inceput sa bifez orasele prin care treceam: Ploiesti, Mizil, Buzau, Ramnicu-Sarat, Focsani, Tecuci, Barlad, Vaslui. La Vaslui, am coborat. Nu mai vizitasem niciodata resedinta judetului cu acelasi nume pana atunci. Am fost placut surprins de modul in care arata Vasluiul. Un oras ingrijit, cu o trama stradala in forma de „V”, ce avea un parc numit Copou. Era insa vorba despre Copoul vasluian. Am fost sa vedem si Statuia lui Stefan cel Mare de la Podul Inalt.

Dupa miniturul vasluian, ne-am prezentat la gara si am luat trenul personal spre Iasi. In capitala Moldovei am ajuns spre seara. La Iasi participam la o intrunire. Am stat 2 zile aici. M-am revazut cu prieteni, am cunoscut oameni noi, am fost intr-un club numit „The Back Door”, am dat „ture” pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, am mers in Copou si am urcat la ultimul etaj din Hotelul Moldova pentru a face o poza Palatului Culturii pe care o puteti vedea mai jos.

Iasi
Palatul Culturii din Iasi

Duminica dimineata am plecat spre Botosani. Pana in acel moment am fost in aproape toate judetele tarii, mai putin in Botosani si Bihor. Trebuia neaparat sa ajung in judetul lui Eminescu. Am luat un autobuz si am facut aproximativ 2 ore. La coborare, am constatat ca soferul nu ne taxase pe mine si pe un prieten pentru drum. Ce sa zic: Multumum! Planul era ca in aceasta zi sa vizitam Botosani, Suceava si Piatra-Neamt. In Botosani am fost prin centru. Am observat ca acest oras avea tramvai desi nu este foarte mare.

Pe la pranz am plecat spre Suceava. Am facut cam o ora, cele doua orase fiind destul de apropiate. La Suceava am vizitat Parcul Dendrologic, Muzeul Satului Bucovinean, Cetatea de Scaun a Sucevei si Manastirea Sfantul Ioan cel Nou, toate foarte apropiate. Dupa atata alergatura, ne-a lovit foamea. Am fost la un fast-food ca sa ne luam un sandvis. Mai aveam 15 minute si cam 200 m pana la autogara. Era cat pe ce sa pierdem „rata” de Piatra-Neamt deoarece persoana ce ne pregatea mancarea s-a miscat destul de lent. Ar fi trebuit sa se numeasca slow-food. Ne-am urcat in autobuzul ce avea ca destinatie finala capitala Neamtului.

Piatra Neamt
Fotografie din telegondola

In drum spre Piatra, am trecut prin Falticeni si Targu-Neamt. Cazarea era langa gara. Aici am fost cu telegondola pe Culmea Pietricica, un deal ce domina orasul. De sus ai o priveliste de ansamblu asupra urbei. Orasul este foarte ingrijit si intins.

In ultima zi a turului am luat trenul spre Bacau. Aici am fost in zona de agrement, in parcul in care se zicea ca Bacovia scria poezii si la un local langa o catedrala unde mi-am baut cafeaua. Dar eu nu beau cafea, asa ca am luat altceva:D.

Bacau
Bacau vazut de la etajul 6

Parasim Bacaul cu destinatia Focsani, ultimul dar nu cel din urma oras din turul Moldovei. Aici am luat localitatea la pas, de la gara pana in centru si inapoi.

La Bucuresti am ajuns seara. Am vizitat 7 localitati resedinta de judet in 4 zile si am tranzitat toate cele 8 judete ale Moldovei, inclusiv Galati. Ar mai fi multe de povestit insa am vrut insa sa surprind pe scurt cele mai importante aspecte ale calatoriei mele din Moldova.

Pana data viitoare, nu uitati:

Calatoria este cea mai frumoasa poveste. Traieste-o!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s