Trenuri internationale cu plecare din diferite orase ale Romaniei. In ce tari poti merge?

Am consultat noul mers al trenurilor (valabil pana in decembrie 2018) aparut la inceputul lunii decembrie 2017 si am gasit urmatoarele variante de calatorie in afara tarii:

Bucuresti/Brasov/Cluj-Budapesta

Exista trenuri zilnice directe Bucuresti-Budapesta ce merg pe ruta:

  • Bucuresti-Brasov-Sibiu-Arad-Curtici-Lokoshaza-Budapesta

Informatii suplimentare cu privire la trasee si ora de plecare gasiti aici. Sunt si alte variante ce necesita insa schimbarea trenului pentru a ajunge in Budapesta pe care le puteti alege (consultati link-ul de mai sus). Spre exemplu, pe ruta Bucuresti-Craiova-Turnu Severin-Timisoara-Curtici=Budapesta se stationeaza aproximativ 45 de minute in statia Timisoara unde teoretic se face transferul. De fapt, vagoanele de Budapesta venite de la Bucuresti sunt atasate altei garnituri de tren cu destinatia Budapesta. Deci, ramai in acelasi vagon.

Poti ajunge direct la Budapesta si din alte orase ale tarii. Exista un tren ce pleaca din Brasov si circula pe ruta Brasov-Miercurea Ciuc-Toplita-Dej-Cluj-Oradea-Episcopia Bihorului-Budapesta. Detalii aici.

24129995_1619181901464670_4522089781993068013_n.jpg
Mersul trenurilor si un bilet Bucuresti-Budapesta

Bucuresti-Viena

Trenul Dacia circula pe ruta Bucuresti-Viena. Informatii gasiti pe site-ul CFR.

Bucuresti-Kiev

Exista 1 singur tren saptamanal direct ce merge la Kiev direct din Bucuresti pe ruta Bucuresti-Buzau-Suceava-Kiev. Detalii aici.

Bucuresti-Ruse/Sofia

Poti merge in Bulgaria pe ruta Bucuresti-Videle-Ruse in extrasezon, iar in sezon (vara) pe Bucuresti-Sofia. Detalii aici.

Bucuresti-Salonic/Istanbul

Pe perioada sezonului (2 iunie-2 octombrie) circula trenuri din Bucuresti catre Istanbul si Salonic. CFR ofera informatii suplimentare pe site.

Bucuresti/Iasi-Chisinau

Acest tren se deplaseaza pe ruta Bucuresti-Buzau-Barlad-Iasi-Ungheni-Chisinau. Mai multe informatii cu privire la ora de plecare gasiti aici.

Craiova-Sofia

Aveti la dispozitie tren pe ruta Craiova-Sofia si retur. Detalii despre aceasta ruta puteti gasi aici. Din Craiova se poate pleca si spre Budapesta.

De unde cumperi biletele internationale?

Biletele se pot cumpara numai de la casele internatonale CFR. Nu se pot cumpara pe site. Pentru ruta Bucuresti-Budapesta e posibil sa prindeti o oferta (bilete Fortuna-acestea se cumpara tot de la casa internationala; locurile sunt insa limitate) si sa platiti mai putin.

Controlul vamal

La vama vei prezenta buletinul sau pasaportul dupa caz. Vei ramane in vagon si vei astepta controlul.

In concluzie, poti ajuge cu trenul direct din Romania in Austria, Ungaria, Moldova, Turcia, Bulgaria, Grecia si Ucraina.

Nu-mi ramane decat sa va urez calatorie placuta si sa va bucurati de vacanta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s