Brasov 2006. A 2-a Olimpiada Nationala de Geografie-Clasa a 9-a

Am trecut la liceu. O noua oportunitate geografica a aparut.

Faza pe liceu, echivalentul fazei locale a reunit cativa elevi dornici sa mearga la olimpiada. La faza pe liceu am obtinut un punctaj egal cu cel al unui coleg de la alta clasa care dorea neaparat sa mearga la nationala in acel an. Profesorul, care atunci nu ma cunostea prea bine deoarece eram un elev nou, isi punea speranta in amandoi ca vom trece de judet.

La judeteana, faza ce s-a tinut la fosta mea scoala generala, am luat cea mai mare nota la clasa a 9-a si am mers la nationala. Si aici a fost numai un loc disponibil. Am depasit inca un hop iar banii tatalui au ajuns din nou in buzunatul meu (a ramas promisiunea de anul trecut-„daca te califici la nationala, te premiez”).

AfisONGeogr2006.jpg

Faza nationala urma sa aiba loc la Brasov. Probele se sustineau la Colegiul National Andrei Saguna. Tin minte ca am gresit grav la un subiect si am terminat pe locul 28. Nu am fost foarte multumit insa nu am dezarmat si mi-am propus sa revin si la anul la olimpiada.

Pe acest link gasesti lista participantilor pe judete si clasamentele ONG 2006 (pentru curiosi si fosti concurenti ce doresc sa revada listele).

Am ramas insa cu niste amintiri. Am mers intr-o excursie in judetele Covasna si Harghita, mi-am facut noi prieteni, am jucat mima, boltz.

O faza interesanta a fost aceea in care un coleg din Harghita m-a invatat sa pronunt „aproape corect” cuvintele unguresti.

Inainte de plecare, am fost impreuna cu cei din lot la un restaurant pentru a vedea meciul Steaua-Middlesborough. S-a terminat 1-0 insa nimic nu prevestea dezastrul din retur. Macar in acea seara am fost fericiti. Chiar in Brasov, in fata Prefecturii si pe Republicii, erau oameni ce au iesit in strada sa sarbatoreasca.

In urmatorul articol va voi povesti ce s-a intamplat la Baia Mare, a 3-a mea nationala.

2 gânduri despre „Brasov 2006. A 2-a Olimpiada Nationala de Geografie-Clasa a 9-a

  1. Nu mai e site-ul… ce pacat, si eu ma uitam din cand in cand cu nostalgie si ma bucuram sa vad ca inca exista. Se pare ca am ramas doar cu amintirile 🙂
    ONG 2006 – cea mai faina experienta din viata de preadolescenta. Eram clasa a VIII-a.
    Salutari 🙂

    Apreciază

  2. Am fost şi eu la acea Olimpiadă Naţională din 2006, la Braşov…am amintiri grozave, păcat că site-ul nu mai există. Clasa a X-a pe vremea aceea, ehe…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s