Prima mea calatorie

Se intampla prin 1996. Nu stiam eu ce inseamna sa te plimbi pe atunci. Eram prea mic. Aveam 5 ani. Dar, atunci cand s-a intamplat mi-a placut.

Evident ca am fost cu parintii si cu fratele meu. Am plecat cu o Dacie de culoare bleu. Destinatia era Caciulata, Valcea. La vremea aceea, te pregateai serios pentru cateva zile de vacanta. Astazi, iti iei un rucsac si pleci. Cu noi au mai venit alte 3 masini, inclusiv unchiul meu care avea si el o Dacie. De fapt, toate cele 4 masini erau Dacii. Una break.

Am plecat la drum: Alexandria-Ramnicu Valcea-Calimanesti-Caciulata. Imi aduc aminte ca ma uitam pe geam. Treceam peste un pod. Am fost fascinat de faptul ca, pe sub noi, trecea un alt drum si implicit se deplasau alte masini. Ma uitam chiar de masina bunicului (un TV alb) deoarece auzisem eu de la el ca se va duce la Slatina zilele acelea cu treaba, Slatina fiind in drumul spre Ramnicu Valcea. Ajungem la Caciulata. Am stat 3 zile.

tv-14f-5
TV, duba autohtona

Caciulata este o statiune balneoclimaterica, ce apartine de Calimanesti. Am stat la niste casute unde aveam piscina, nu departe de Olt. Oltul mi se parea impunator. Il asociam la acea varsta cu dimensiunile unui fluviu. Dupa ce am vazut Dunarea, nu mi s-a mai parut asa mare. Ca orice copil, stateam foarte mult la piscina.

A 2-a zi, am mers spre Voineasa. Muntii, care erau foarte aproape de sosea, mi se pareau foarte abrupti si rosiatici. Erau plase ce impiedicau desprinderile de roci si alunecarile de teren. Se mergea in coloana.

Tin minte ca am fost obligat sa beau apa sulfuroasa. Mirosea a oua clocite. Nu mi-a placut deloc. Se pare insa ca face bine la sistemul digestiv. In fine. Am repetat experienta anul trecut la Borsec unde am baut iara apa sulfuroasa. Nici de data aceasta nu mi-a placut gustul.

Un alt lucru memorabil este acela in care unchiul meu si-a blocat din greseala toate cele 4 usi de la masina. Portbagajul era insa deschis. A reusit sa impinga bancheta din spate si sa deschida apoi o usa cu un ciocan. Cred ca toti tinem minte acel sistem de inchidere a usilor de la vechile Dacii.

HIT-ul acelei excursii a fost Casablanca de la Jessica Jay. Se auzea peste tot in difuzoare. Sunt sigur ca si voi aveti amintiri frumoase legate de aceasta melodie din anii ’90.

Ne-am intors acasa. M-am bucurat foarte mult de acea plecare. Practic, prima mea calatorie. Au urmat multe altele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s