41

Desi titlul se numeste 41, nu este vorba despre tramvaiul din Bucuresti ce face legatura intre Ghencea si Piata Presei. Cand eram mic, mi-am propus sa merg in toate judetele si resedintele din Romania. De ce? Pentru ca bunicul meu a fost in aproape toate zonele tarii, cu exceptia judetului Tulcea. El mi-a insuflat aceasta dorinta.

Asa ca, pana la 14 ani, am ajuns sa vad circa 16 judete, majoritatea din sud. Apoi, odata cu deplasarile pe la olimpiade si pe la prieteni prin tara, am reusit sa vad aproape toate judetele din Ardeal, cu unele exceptii.

Nu am reusit insa sa pun piciorul in Moldova pana la 19 ani. Ajuns student la Bucuresti, aveam mai multe optiuni de deplasare. Asa ca, m-am urcat in tren si am mers la Iasi in toamna din primul an.

A trecut facultatea si judetele s-au adunat. La un moment dat, am ajuns sa „bifez” 39 de judete si 38 de resedinte de judet.

In 2013, in timpul unui tur prin Moldova, m-am deplasat special la Botosani ca sa vizitez orasul si implicit judetul.

A mai ramas Bihorul. Nu se intrevedea vreun drum pana la Oradea. Asa ca, m-am decis sa ma urc in tren, spontan, si sa plec la Oradea. Am facut cam 13 ore, insa am ramas impresionat de frumusetea urbei de pe Crisul Repede. Acum ca toate judetele au fost vizitate, trebuia sa „cuceresc” si ultima resedinta de judet: Resita.

La Resita, am plecat inainte de Sarbatorile Pascale din 2014. Am luat trenul de noapte de la Bucuresti. Am stat acolo fix o zi. M-am intalnit cu un coleg de facultate si cu o prietena de la olimpiada. La Bucuresti, m-am intors tot cu trenul de noapte.

Misiunea mea era indeplinita. Pana la 23 de ani, am reusit sa vad toate resedintele si judetele Romaniei. A fost o ambitie personala pe care am dus-o la bun sfarsit.

In prezent, imi doresc sa vizitez toate tarile Europei. Pana acum, am fost in 33 de state de pe batranul continent. Ramane de vazut daca voi reusi sa le vad pe toate.

2 gânduri despre „41

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s