Top 10 cele mai frumoase resedinte de judet (cel putin din punctul meu de vedere). Locurile 10-6.

In cele ce urmeaza, va voi prezenta un top personal al celor mai frumoase resedinte de judet, ca urmare a unei propuneri venite de la Doru pe Facebook.

Sa incepem.

10. Constanta

Este un oras care atrage prin istoria sa, plaje, festivalul Neversea, Marea Neagra, Muzeul Arheologic, Marea Moschee, Centrul Vechi (in ultimii ani, s-a mai lucrat la restaurarea acestuia; mai raman insa lucruri de facut) si Cazinou. Din pacate, Cazinoul se afla intr-o stare de degradare. Restaurarea este blocata de contestatii. Sper sa fie rezolvata cat repede problema. Aceasta cladire cu un stil Art Nouveau este simbolul orasului si are peste 100 de ani (inaugurata in 1909).  Am avut ocazia sa lucrez in acest oras timp de 2 saptamani pe timpul iernii. A fost foarte interesant si placut sa pot vedea plaja acoperita de zapada si marea in luna ianuarie.

cosntanta
Cazinoul

9. Suceava

Un oras care dispune de numeroase obiective turistice, Un loc situat intr-o regiune istorica pitoreasca, Bucovina. Uneori poate fi aglomerat, mai ales intre Burdujeni si centru. Cu toate acestea, este un oras curat, in care cred ca m-as simti bine daca as locui. Mi-au placut foarte mult Cetatea de Scaun a Sucevei deoarece era restaurata, Muzeul Satului Bucovinean, Parcul Sipote-Cetate (parc dendrologic) si Manastirea Sfantul Ioan cel Nou. Aceste obiective sunt in estul orasului, dispuse unul langa altul. Orasul poate reprezenta un punct de plecare spre Ucraina.

suceava
Cetatea de Scaun

8. Craiova

In Craiova am mers de multe ori, acesta fiind aproape de orasul meu natal. M-a atras foarte mult Parcul Romanescu, unul dinntre cle mai frumoase din tara. Dispune de o padure intinsa, alei, lac si insule. Intr-o zi calduroasa, este locul perfect pentru o plimbare. Mi s-a parut interesanta asemanarea dintre Cladirea Prefecturii si Primaria din Bucuresti. Am avut ocazia sa particip la o sesiune de comunicari stiintifice la Universitatea din Craiova. A fost o experienta placuta. In centru poti gasi cateva cladiri cu o arhitectura deosebita.

craiova
Prefectura din Craiova

7. Oradea

Un oras absolut superb, cu un aer occidental. Mi-a placut foarte mult Palatul Primariei, o cladire interesanta, cu un stil eclectic si renascentist. Cladirea dispune si de un turn cu ceas. Malurile Crisului Repede sunt amenajate si te poti plimba in voie. Mi-a placut sa iau la pas orasul Oradea si sa ii admir cladirile. Chiar si unele tramvaie sunt interesante. Daca ajungi in Ungaria sau Austria, poti observa asemanari intre stilul arhitectural al Oradei si cel al oraselor din tarile respective.

oradea
Palatul Primariei

6. Brasov

Mereu am fost atras de orase in care sasii si-au pus amprenta. Este si cazul Brasvolului. Situat in centrul tarii, este dominat de muntele Tampa. Daca ajungi sus, poti avea o priveliste superba a orasului. Alte locuri de belvedere sunt Turnul Alb sau Cetatea Brasovului. Casa Sfatului domina piata cu acelasi nume. Pe Bulevardul Republicii, cel ce pleaca de la Piata Sfatului si duce catre Prefectura, poti gasi numeroase localuri, restaurante, magazine si cluburi. Avand prieteni aici, am mers destul de des. Locul meu preferat de iesit era Arthur’s Pub, locul in care pe meniu puteai gasi „Nimic” (asa scria, literalmente) la pret de 9.5 lei. Nu departe de acest loc, vis-a-vis de Teatrul Dramatic, se afla Ando’s, un loc in care mananci bine si ieftin. Scheii Brasovului si Piata Unirii sunt de asemenea zone de interes. Mereu mi-a placut sa vin in Brasov, un oras dinamic, vesel si cu oameni prietenosi.

brasov
Piata Sfatului si Biserica Neagra

Nu ratati urmatorul articol pentru a afla ce resedinte de judet sunt pe locurile 1-5.

 

2 gânduri despre „Top 10 cele mai frumoase resedinte de judet (cel putin din punctul meu de vedere). Locurile 10-6.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s