Peripetii prin Londra

De cateva zile ma aflu in Londra, un oras pestrit, animat, interesant. Este atat de intins, incat daca vrei sa il parcurgi pe jos, iti va lua jumatate de zi. Ca o comparative, Bucuresti poate fi parcurs de la un cap la altul in aproximativ 5-6 ore.

Am fost cazat la un hotel in centrul orasului, la 7 minute de Muzeul Britanic.

Metroule, caruta mica

Cu doua zile in urma fata de momentul scrierii acestui text, am plecat spre serviciu. Initial, voiam sa merg pe jos de la hotel pana la munca, dar m-am razgandit. Am zis sa iau Northern Line, o magistrala a metroului londonez, pentru a ajunge mai repede. Sosesc la statia Euston si ma uit pe indicatoare pentru a merge la peronul corect. Numai ca, surpriza. Magistrala era inchisa pentru lucrari. Ce sa fac, ce sa fac? Metroul nu puteam sa il iau, cel putin pe acea magistrala.

Am avut o problema cu roaming-ul, asa ca nu am putut sa ma folosesc de internet pentru a cauta o alternativa la Northern Line. Pana la urma, am ajuns sa merg pe jos pana la locul de munca aflat la 45 de minute de unde stateam. Ar fi trebuit sa fac asta de la inceput, dar nu am stiut ca magistrala respectiva e inchisa pentru lucrari.

Intr-un final, ajung la destinatie, la Old Street mai exact.

Uite roamingul, nu-i roamingul

Legat de roaming, eu mi-am facut abonament inainte sa plec din tara. In Romania a mers sa ma folosesc de telefon si am crezut ca roamingul este activat deoarece asa mi s-a spus atunci cand mi-am facut abonamentul. Cand am ajuns in Anglia, surpriza. Puteam da numai apeluri de urgenta. Sa sun la 112 si sa le explic ca nu merge roamingul?!

Am incercat sa activez serviciul din Anglia, insa nu am reusit deoarece trebuia sa adaug un cod care era trimis prin SMS. Cum nu puteam sa folosesc serviciul SMS, apeluri si date, normal ca nu am primit nimic, iar pentru e-mail nu exista optiune de a trimite codul.

Evrika!

Vreo 2 zile nu am putut apela pe nimeni. Pana la urma, un prieten mi-a dat o cartela de Anglia care nu mergea la telefonul meu. Puteam folosi o singura retea (am incercat toate variantele pentru a selecta reteaua de Anglia si tot nu am reusit). De la acelasi prieten am facut rost de un alt telefon pe care el nu-l mai folosea. Evrika, merge! Pot sa va spun la momentul scrierii acestui text pot suna si eu lumea, doar ca am numar de Anglia pe perioada sederii mele.

I’m on fire!

Dupa aventura cu metroul si telefonul, credeam ca nimic nu se mai putea intampla. Era deja 11:30 noaptea. Ajung la hotel, iar la 5 minute incepe sa sune alarma de incendiu. Va dati seama care a fost reactia mea: nu se poate!! Toti cei cazati am parasit camerele si am iesit din hotel la punctual de intalnire. Am aflat ca a fost o alarma falsa. Poate a fumat cineva in camera. Cine stie.

Am avut pare de o zi cu „de toate”, ca shaorma: job nou, peripeti la metrou, roaming care nu mergea, alarma de incendiu. Dar, o sa imi aduc aminte de aceste intamplari. O sa am ce povesti nepotilor, nu?

Pana la urmatoare intalnire, fie ca va fi intr-un articol sau video, nu uitati:

Calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste. Traieste-o!

2 gânduri despre „Peripetii prin Londra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s