Drumul spre Odesa ia o turnura neasteptata pe la..Chisinau. Intamplare petrecuta in drumul spre Ucraina.

Chiar acum o saptamana fata de momentul acestei scrieri urma sa plec spre Odesa impreuna cu un prieten, parte dintr-un tur prin Europa de Est, mai exact prin Ucraina, Belarus si Polonia. Am sunat la un numar de telefon gasit pe autogari.ro ca sa fac rezervare. Mi se spune ca autocarul pleaca de la Autogara Filaret (fosta Gara Filaret) la ora 22:00, exact ca pe site. Pana aici, toate bune.

Capture
informatii cu privire la cursa Bucuresti-Odesa pe autogari.ro

Ajungem la autogara si cautam autobuzul de Odesa, insa era de negasit. Incepem sa intrebam la o casa de bilete, pe un paznic. Toti ne spun ca de aici nu pleaca autocare spre Odesa. „Cum asa, pentru ca am facut rezervare?.” Zic ca nu-i lucru rau sa apelez numarul unde am facut rezervarea.

-Buna seara! Va sun in legatura cu o rezervare la Odesa. Am ajuns la Filaret, dar nu gasim autocarul.

-Vedeti ca autocarul este undeva in spate.

-Pai e numai unul de Chisinau.

-Pai acela. Trebuie sa luati la Chisinau, iar de acolo mergeti la Odesa.

-Am crzut ca e direct, doar asa apare pe internet si asa ni s-a spus la telefon.

-E direct, dar trebuie sa schimbati la Chisinau.

-?!?

Am vazut ca nu ducea nicaieri discutia, asa ca am inchis si ne-am indreptat spre autocar. Habar n-aveam acum cum ajungem la Odesa din Chisinau. Era varianta prin Transnistria, dar am vrut sa o evitam. Cel putin de data asta. Intr-un final, ne urcam in autocar si plecam la Chisinau. „Lasa ca gasim o alternativa ca sa ajungem la Odesa”. Atlfel, mergem prin Transnistria daca nu gasim altceva”. Auzisem lucruri dubioase despre romani care au tranzitat aceasta zona. In fine. Am inceput sa cautam variante. Una era sa coboram la Tecuci, iar de acolo sa luam ceva pana la vama Giurgiulesti de unde puteam trece in Ucraina la Reni. Odata ajunsi acolo, ne gandeam ca o sa ne descurcam cumva. Sa facem autostopul, sa luam taxi, microbuz, tren, orice, numai sa ajungem la Odesa. Stiam ca din Chisinau poti merge spre Odesa via Palanca, fara sa fie nevoie sa treci prin Transnistria, dar nu aveam idee daca exista vreun microbuz. Cautam pe net si gasim o cursa care pleca din Autogara Nord Chisinau undeva pe la 8 la Odesa via Palanca. Perfect! Dau un telefon si fac rezervare la ei. Mi-au spus ca merg via Palanca, pe langa Transnistria. Dar, la ce s-a intamplat cu rezervarea initiala Bucuresti-Odesa, nu puteam fi sigur decat in momentul deplasarii efective.

Ajungem la ora 6 dimineata in Chisinau. Mentionez ca am fost in Moldova cu 6 zile in urma la o nunta si nu credeam ca voi reveni atat de repede. Punem noi o adresa pentru a merge la Autogara Nord, insa nu a fost cea potrivita, asa ca ne-a luat ceva ca sa ajungem la locul cu pricina. Am mers prin niste cartiere din Chisinau pe care nu credeam ca o sa le vad vreodata. Nu-i nimic, doar asa descoperi un oras, ratacind prin acesta.

Intr-un final, ajungem la autogara, ne urcam in microbuz si plecam. Intr-adevar, traseul a fost Chisinau-Palanca-Odesa. La vama moldavo-ucraineana am stat cam o ora. Pana la Odesa am mai facut putin.

Uite asa am aflat cu poti ajunge intr-adevar la Odesa. A fost palpitant. Poate o exista o cursa directa Bucuresti-Odesa, insa sigur nu este cea de 10 seara.

Morala povestii e: daca vrei sa mergi la Odesa, citeste articolul acesta ca sa nu patesti ca mine.

Calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste. Traieste-o!

Un gând despre „Drumul spre Odesa ia o turnura neasteptata pe la..Chisinau. Intamplare petrecuta in drumul spre Ucraina.

  1. Poți merge liniștit prin Transnistria. Nimeni nu îți va face nimic, dacă folosești trenul ce pleacă din Chișinău dimineața, trece prin Tiraspol și la amiază ești în Odesa.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s