Cum ajungi in Emiratele Arabe Unite (Dubai)? Ce iti trebuie ca sa treci granita? Ce poti face in Dubai?

Emiratele Arabe Unite sunt un stat situat in Orientul Mijlociu, invecinandu-se cu Oman si Arabia Saudita. Au iesire la Golful Persic si s-au remarcat prin bogatele resurse de petrol.

Statul este format din 7 emirate, cele mai cunoscute fiind Abu Dhabi, Sharjah si Dubai. Capitala tarii este Abu Dhabi, iar cel mai mare oras este Dubai. Emirul de Abu Dhabi este si presedintele tarii, acesta fiind Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan.

Standardul de viata este unul dintre cele mai ridicate la nivel mondial. In ultimii ani, Emiratele, in special Dubaiul, au inceput sa dezvolte si sectorul serviciilor.

IMG_9550.JPG
Dubai noaptea

Cum ajungi in Emiratele Arabe Unite?

Din Bucuresti exista zboruri directe cu flydubai (biletele pot fi cumparate de aici) si Wizz Air. De asemenea, exista zboruri spre Dubai cu Wizz Air si din Cluj.

Avioanele flydubai aterizeaza pe Aeroportul International Dubai (veti iesi la terminalul 2), in timp ce cele de la Wizz Air aterizeaza pe Aeroportul Al Maktoum.

IMG_9460.JPG

Transfer in centrul orasului

Eu am zburat cu flydubai. De la terminalul B, pentru a ajunge in centru, am luat autobuzul 43 (circula la fiecare 30 de minute) pana la statia de metrou Abu Baker Al Siddique. Cu metroul se poate ajunge la Burj Khalifa. Va trebui la un moment dat sa schimbati magistralele la statia Union (magistrala verde cu cea rosie). Exista si alte variante pentru a va deplasa in centru (verificati pe Google Maps). Cand va veti urca in autobuz, dar si cand veti cobori, va trebui sa validati un card de calatorii. Acesta il puteti cumpara din terminal si costa 5 dirhami AED. Eu l-am achizitionat de la un magazin aflat la iesire, fiind valabil si pentru metrou. Cardul se alimenteaza cu bani, exact ca la cardul RATB, in orice statie de metrou. In functie de zonele pe care le strabateti, veti fi taxati. 

Imagini pentru metro dubai
Harta Metroului din Dubai

Important! La metrou exista o zona rezervata femeilor si copiilor (barbatii nu au voie aici), in timp ce altele sunt mixte (spre exemplu, poti calatori cu partenerul/a). Va veti orienta dupa semnele din statii si trenuri.

Mai multe despre transportul in Dubai (RTA) puteti gasi aici.

Ce documente trebuie sa prezinti vamesului?

La vama vei prezenta un pasaport valabil. Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a patrunde pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

De asemenea, este nevoie sa incheiati o asigurare medicala de calatorie, fie printr-o companie locala, fie printr-una internationala (ex: Allianz, Generali). Eu nu am fost intrebat la vama de aceasta asigurare, insa am avut-o la mine pentru orice eventualitate.

Mai multe detalii cu privire la conditiile de calatorie puteti citi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Ce poti vizita in Dubai?

O modalitate buna de a vizita orasul Dubai o reprezinta autobuzele cu etaj de tip Hop on-Hop off. Puteti achizitiona bilete pentru o zi, 3 zile si 7 zile. Exista audioguide (ascultati in casti) in care sunt descrise obiectivele in proximitatea carora va aflati.

IMG_9496.JPG

Eu am achizitionat o calatorie de o zi. Erau 4 trasee, toate fiind incluse in calatorie. Am ales sa merg pe traseul rosu (orasul vechi Dubai). In bilet, am avut incluse: o plimbare cu barca pe canal (Creek), intrare la muzeu, intrare la acvariul din Dubai Mall. Nu aveti timp sa faceti toate cele 4 trasee intr-o zi, asa ca daca ramaneti mai multe zile, va recomand sa va achizitionati calatoria de 3 zile pentru a vedea tot orasul. Plecarea este de la Dubai Mall pentru traseele rosu, verde si albastru deschis. Bilete pot fi cumparate din Dubai Mall de la diversi ghizi. Asa am procedat eu. Probabil puteti achizitiona si din statie.

Imagini pentru hop on hop off bus dubai routes
Traseul autobuzelor Hop on-Hop Off

Aici puteti afla mai multe detalii cu privire la bilete, rute, opriri, activitati.

IMG_9276.JPG
Acvariul

Burj Khalifa se afla langa Dubai Mall, cel mai mare mall din lume. Turnul are o inaltime de 828 de metri, fiind cea mai inalta cladire din lume. Langa cladire se afla spectaculoasele fantani. Eu am fost seara si am putut vedea un spectacol de lumini pe cladire, dar si un show al fantanilor.

IMG_9220.JPG
Burj Khalifa

Hotelul Burj Al Arab se afla in partea de sud-vest a orasului, nu departe de Insulele Palmier. Puteti ajunge in aceasta zona cu autobuzele Hop on-Hop off, cu taxiul si transportul local (RTA).

IMG_9570.JPG
Burj Al Arab

Mall-ul Emiratelor (Mall of the Emirates) se afla relativ aproape de Burj Al Arab. Aici puteti vedea chiar o partie de schi unde temparatura este de -4 grade Celsius.

IMG_9564.JPG
Partia de schi

Daca vreti sa mergeti la plaja, aveti la dispozitie plajele publice Jumeirah.

Tot orasul este un obiectiv in sine, cu o multime de cladiri inalte, mall-uri, restaurante. Este incredibil cum a putut fi transformata o zona desertica. Ce am prezentat eu sunt doar cateva dintre activitatile pe pare le puteti realiza. Dubai este recunoscut ca o destinatie pentru cei impatimiti de shopping.

Veti gasi foarte multi imigranti, in special indieni. Doar un sfert din populatia orasului este reprezentata de localnici. De asemenea, sunt foarte multe zone cu birouri, foarte mult europeni mutandu-se in Dubai pentru a lucra.

IMG_9544.JPG
Burj Khalifa noaptea

Cazarea la un hotel de 3 stele, nu departe de Burj Dubai, costa in jurul a 300 de RON pe noapte pentru 2 persoane. Eu am stat la Ibis World Trade Centre.

Daca ajungeti in Dubai, dati o fuga pana in capitala Abu Dhabi, oras situat la o ora si jumatate cu masina. Exista un expres (E101) care pleaca din Dubai catre Abu Dhabi. Mai multe detalii aici.

IMG_9470.JPG

Sper sa vi se para utile informatiile din acest articol, Va urma si un clip video cu orasul Dubai. Pana la urmatorul articol, nu uitati:

Calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste, asa ca traieste-o!

IMG_9497.JPG

7 gânduri despre „Cum ajungi in Emiratele Arabe Unite (Dubai)? Ce iti trebuie ca sa treci granita? Ce poti face in Dubai?

  1. Buna seara , sant interesata pentru Dubai , petru3 persoane , se facsi pachete cu zis r si hotel inclus ??? Si la ce adresa putem luoa legatura

    Apreciază

    1. Cautati cazare la lanturile hoteliere, cum ar fi Accor. Spre exemplu, eu am stat la Ibis. Nu am cumparat pachet turistic. Mi le-am organizat singur. Am luat autobuzul hop-on hop off de langa Mall Dubai si asa am vazut orasul. In bilet aveam inclusa intrarea la acvariu si deplasarea cu barca pe „Creek”.

      Apreciază

  2. As avea cateva curiozitati. Viza o primesti direct in aeroport? Mai este necesara asigurarea medicala pe durata sederii? Biletele si cazarea trebuie neaparat procurate printr-o agentie sau e in regula sa fac singura asta pe internet? Multumesc!

    Apreciază

    1. Cand ajungi la aeroport, vei primi pe pasaport o stampila. Ca cetatean roman, nu iti trebuie viza. Se recomanda sa iti faci asigurare medicala. La vama nu mi s-a cerut o asigurare medicala. Nu trebuie cumparate biletele si cazarea din agentii. Pot fi achizitionate pe cont propriu.

      Apreciază

Lasă un comentariu