Explorarea virtuala a Deltei Dunarii pe Google Maps

Google Maps prin Street View ofera posibilitatea utilizatorilor de a se plimba virtual prin Delta Dunarii.

Locul este un paradis natural, o rezervatie a biosferei, intrand in patrimoniul UNESCO in anul 1991. Are o suprafata de 5762 kmp, aici putand fi admirate specii de flora (stuf, papura, rogoz, salcia pitica) si fauna (specii de pesti, cum ar fi stiuca si somnul, mamifere, cum ar fi mistretul, vidra, bizamul, nurca, dar si multe specii de pasari, Delta Dunarii asigurand conditii de cuibarire si hrana pentru pasarile migratoare).

Cum pot vedea Delta Dunarii pe Google Maps?

portocali.PNGTot ce trebuie sa faceti este sa accesati aplicatia Google Maps, iar apoi sa mutati harta in zona Deltei Dunarii. Apasand pe omuletul portocaliu aflat in partea dreapta jos a ecranului, vezi gasi traseele ce pot fi vizualizate in aceasta zona (albastru). Spre exemplu, ne putem plimba prin canalele deltei, pe bratele Sulina si Sfantu Gheorghe, pe lacuri, dar si pe drumurile rezervatiei. Aceasta optiune a fost introdusa de putin timp de cei de la Google.

Dunarea.PNG
Traseele Google Maps din Delta Dunarii

Hartile virtuale sunt o buna modalitate de a promova rezervatia. Un utilizator poate deveni un potential turist dupa vizionarea superbelor imagini pe hartile Google, deoarece va fi tentat sa viziteze acest loc unic in Europa.

Eu unul am fost in localitatile Sulina, Sfantu Gheorghe, pe bratele Sulina si Sfantu Gheorghe, dar si pe canalul care porneste de la Cardon si se termina la Sulina. Am putut admira fauna si flora locului. Mi s-a parut fascinant sa revad locurile pe aceste harti virtuale. Uitandu-ma la alte zone, imi doresc sa revin cat mai curand in delta.

Mai jos aveti cateva imagini cu peisaje din rezervatie. Sper ca v-am starnit curiozitatea de a va plimba virtual prin acest loc si, de ce nu, dorinta de a va deplasa acolo.

Chilia veche.PNG
Aproape de Chilia Veche
Lacul Murighiol.PNG
Lacul Murighiol

Delta 2.PNG

Delta.PNG

delta 3.PNG

delta 4.PNG

Delta Letea.PNG
La intrare in padurea Letea
Sf Gheorghe.PNG
Sfantu Gheorghe
Vechiul Far Sulina.PNG
Vechiul far din Sulina
Canalul visina iesire spre Mila 23.PNG
Iesire din canalul Visina la Mila 23

Calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste. Traieste-o!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s