Cluj-Viena cu trenul „Transilvania”

Incepand cu 9 decembrie 2018 a fost introdus trenul direct Cluj Napoca-Viena operat de ÖBB (Österreichische Bundesbahnen). Acesta este denumit simbolic Transilvania. Pe langa cele doua orase, mai are opriri in Oradea si Budapesta.

Care este traseul?

Trenul circula zilnic, urmand traseul Cluj-Oradea-Budapesta-Viena. La trecerea granitei dintre Romania si Ungaria, va trebui sa prezentati vamesului cartea de identitate sau pasaportul. Intre Ungaria si Austria nu exista control vamal, fiind spatiu Schengen.

Traseul trenului Cluj-Viena

Care este durata deplasarii?

Durata deplasarii cu trenul intre Cluj-Napoca si Viena este 10 ore si 41 de minute, plecarea fiind dimineata la ora 7:40, iar sosirea la 17:21. Din Oradea, trenul pleaca la 10:21.

Ora plecarii din Cluj si durata traseului

Unde pot afla informatii cu privire la bilete?

Dand click aici, veti accesa site-ul operatorului feroviar austriac ÖBB si veti gasi informatii cu privire la bilete. Pe site veti vedea ora de plecare 6:40 si nu 7:40, acest lucru datorandu-se diferentei de o ora dintre Romania si Austria. Plecarea este, de fapt, la ora 7:40 din Cluj Napoca (in cartea Mersul Trenurilor am gasit varianta cu plecare la 7:35). Am cautat pretul pentru mai multe zile si am observat ca acesta poate varia. Verificati site-ul pentru preturi. In presa centrala a fost vehiculata si varianta cu 30 de EUR pe sens, insa dupa cum vedeti in imaginile de mai jos valorile difera (39 EUR).

Pretul biletului din Cluj
Pretul biletuluui din Oradea

Am facut o simulare. Daca ar fi sa cumpar maine bilet, as plati 39 de euro, fie ca plec din Cluj, fie ca plec din Oradea.

La ce ora pleaca trenul de la Viena spre Cluj?

La retur, garnitura pleaca la 10:42 si soseste la Cluj la 22:25.

Sper ca v-au folosit aceste informatii. Calatorie placuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s