Ce trebuie sa faci pentru a preschimba permisul de conducere (auto) categoria B? De ce acte ai nevoie? Cum te programezi online?

Ti-a expirat sau urmeaza sa iti expire permisul auto categoria B? In acest articol vei afla care sunt pasii care trebuie parcursi pentru a iti schimba carnetul de conducere.

Incepi cu fisa medicala din care trebuie sa rezulte ca titularul este apt sa conduca autovehicule categoria B. Te poti programa la clinici private sau poti merge la Directia de Sanatate Publica pentru a face evaluarea medicala. Va trebui sa treci pe la mai multe specialitati: ORL, Ortopedie, Oftalmologie, Neurologie, Psihiatrie, Medicina Interna pentru a primi aviz favorabil conducerii autoturismului. Daca esti din Bucuresti, poti merge la clinica General Med pentru eliberarea fisei medicale, vis-a-vis de DRPCIV. Te poti duce direct, nefiind nevoie de programare. In cazul meu a decurs foarte repede (sub o ora, cu avize cu tot). Fisa am primit-o si completat-o la fata locului.

Depunerea documentelor pentru preschimbarea permisului

Dupa ce ai primit toate avizele, poti merge direct la serviciul pentru permise auto (DRPCIV) pentru a depune documentele in vederea schimbarii sau te poti programa online aici. A 2-a varianta este mai rapida deoarece eviti cozile, cel putin in Bucuresti. La ghiseu vei depune urmatoarele acte:

  • fisa medicala;
  • permisul actual care va fi retinut in vederea schimbarii cu unul nou;
  • copie dupa buletin;
  • cererea care se editeaza informatic la ghiseu (nu trebuie sa o descarci online; o vei completa acolo),
  • actul de identitate din care rezulta ca titularul are resedinta in Romania.

In cazul cetatenilor din alte tari, este nevoie de cartea de rezidenta, permisul de sedere, certificat de inregistrare insotit de pasaport, pasaport diplomatic/serviciu.

Puteti citi mai multe aici despre documentele necesare. Plata in valoare de 68 de lei se face in numerar la ghiseu. Fotografia pentru noul document de conducere se efectueaza pe loc.

Chiar daca ai permisul expirat, poti merge sa il schimbi.

Ridicarea permisului se poate face dupa doua ore. Vei fi informat de catre angajatul serviciului de unde il poti lua in primire.

Sper sa va foloseasca aceste informatii. Drum bun!

Un gând despre „Ce trebuie sa faci pentru a preschimba permisul de conducere (auto) categoria B? De ce acte ai nevoie? Cum te programezi online?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s