Multumesc, 2019! La multi ani, 2020!

2019 a fost un an in care am reusit sa vizitez tari precum SUA, Canada sau Rusia, state pe care doream sa le vad de mic.

Anul a inceput bine, cu o vizita in Iordania si Israel. Am ales sa zbor la Eilat, trecand granita pe jos intre Israel si Iordania. Aici am vizitat Petra, desertul Wadi Rum si orasul Aqaba.

Calatoriile mele au continuat in martie cu plecarea in SUA si Canada. Am zburat spre Boston prin Barcelona, avand timp sa vizitez si cel mai mare oras catalan. Ajuns in Boston, am avut parte de revederi cu prietenii, am participat la o prezentare a fostului presedinte francez Francois Hollande, am asistat la un meci de NBA pe arena TD Garden din Boston si am dat o petrecere in stil american. Pe langa Boston, am vizitat New York. Aici am luat orasul la pas mergand, fara sa exagerez, cel putin 20 de km pe zi. Am mers in zone precum Wall Street, South Manhattan, Brooklyn, Central Park, si am vazut obiective precum Ground Zero 9/11. Empire State, Chrysler Building, Podul Brooklyn, Statuia Libertatii. M-au impresionat in New York numeroasele cladiri tip „zgarie-nori”. Apoi am fost la Washington. Aici am prins o ploaie mai ceva ca la Ecuator. In America am mai oprit in Monpelier, Vermont si Syracuse, statul New York.

In Canada am mers la Montreal, Parcul National Mont Tremblant unde am facut o drumetie de 13 km, Ottawa, Toronto unde am urcat in CN Tower si Cascada Niagara.

La intoarcere din America am trecut prin Nisa si Andorra.

In Iunie am vizitat Moscova. Aici am mers cu barca pe raul Moscova, am vizitat Kremlinul, Piata Rosie si Biserica Sfantul Vasile. Metroul moscovit este, intr-adevar, o opera de arta,

In luna noiembrie am vizitat Parisul. Am urcat in Turnul Eiffel de unde am admirat orasul, am vizitat muzeul Louvre, am mers cu barca pe Sena. De la Sacre Coeur din Montmartre am admirat apusul in Paris. Orasul s-a ridicat la nivelul asteptarilor, ba chiar m-a surprins. Pe langa acestea, am luat orasul la pas, vazand alte obiective pariziene, cum ar fi Arcul de Triumf, bulevardul Champs Elysees sau Notre Dame cu Ile de la Cite.

Pe finalul anului am mers iara in Iordania, adaugand la cele vizitate aici si capitala Amman.

In Decembrie am mers in Georgia. Aici am avut vizitat mai multe obiective (Gori, capitala istorica Mtsheta, Tbilisi, regiunea vinului Kakheti sau zona montana Kazbeghi) si am cunoscut multi localnici si turisti. Am incercat mancarea lor, am baut vin, dar si taria locala chacha. Se spune ca Georgia este locul in care a luat nastere vinul. M-au impresionat prin felul in care stiu sa faca turism, ca sunt primitori si ca tin cu tara si obiceiurile lor.

Chiar inainte de Craciun am dat o fuga la Ruse deoarece niciodata nu am vizitat centrul istoric al orasului bulgaresc. Chiar dragut. Merita sa opriti putin cand mai treceti pe acolo.

Pe langa vizitele din afara tarii, am calatorit si in Romania. Am vizitat Muntii Banatului cu Cazanele Dunarii (Dubova), Cascada Bigar si am mers cu trenul intre Oravita si Anina. Pentru al 4-lea an consecutiv am mers la Toplita. Deja devine o traditie. Un loc frumos si pitoresc. Pe langa acestea, am mai calatorit la: Timisoara, Iasi, Slobozia, Calarasi, Craiova, Malaia cu Muntii Parang, Petrosani, Timisoara, Targoviste, Brasov si muntii Bucegi.

Toate aceste calatorii sunt materia prima pentru articolele si clipurile pe care le cititi respectiv urmariti. Sper ca va sunt de folos. Multumesc pentru incredere.

Va doresc sa fiti sanatosi in toti anii care vor urma, fericiti, voiosi si sa calatoriti cat mai mult deoarece calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste!

La multi ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s