Poti vizita Bulgaria in aceasta perioada fara test COVID-19 sau fara a sta in carantina?

Acum un an era ultima data cand paraseam tara. Atunci am mers intr-o excursie in Anglia. Asa ca, am vrut sa stiu daca pot vizita Bulgaria cu masina in aceasta perioada, fara restrictii, fara test COVID-19 sau fara a sta in carantina atunci cand ma intorc din tara vecina.

Am sunat la Ambasada Bulgariei (+40212302150), am apelat linia de informatii a celor de la Ministerul Afacerilor Externe (+40213202020 – linie telefonica destinata exclusiv informarii cetatenilor; detalii aici) si am consultat informatiile oficiale online pentru a vedea daca sunt restrictii de calatorie atunci vizitez tara vecina, dar si la intoarcerea din Bulgaria.

Cei de la ambasada bulgara mi-au spus ca daca vii din Romania, statele UE, tarile Schengen, dar si din alte cateva tari cum ar fi Turcia, EAU, Canada (lista completa o gasesti aici), poti vizita Bulgaria fara a face test COVID-19 sau fara alte restrictii. Nu este nevoie sa stai in carantina atunci cand ajungi acolo.

Documentele pe care le vei prezenta la vama sunt buletinul/pasaportul, si, daca vei merge cu masina, talonul si cartea verde a politei RCA. Nu uita sa iti cumperi vinieta.

In acest moment, Bulgaria nu se afla printre tarile din Zona Galbena (carantina la domiciliu/locația declarata pentru 14 zile – este aplicata oamenilor care vin in Romania din tarile din zona galbena). Lista este actualizata in functie de evolutia cazurilor din diferite tari si poate fi consultata aici. Asadar, nu vei fi nevoit sa stai in carantina atunci cand te intorci din Bulgaria.

In concluzie, nu avem restrictii de niciun fel atunci cand mergem in Bulgaria, dar nici la intoarcerea din tara vecina, cel putin in aceasta perioada.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s