Fotbalul, motivul pentru care multi oameni calatoresc

Astazi am decis sa fac referire la sportul rege. Desi tine de alt domeniu, fotbalul este un motiv de calatorie.

Pasiunea pentru o echipa poate fi atat de mare, incat esti in stare sa te deplasezi prin toata tara si prin Europa numai ca sa iti sustii favoritii. Daca esti un suporter adevarat, vei fi alaturi de ei si cand vor pierde.

Eu unul nu am facut deplasari, insa am mers la cateva meciuri ale echipei favorite si ale echipei nationale in Bucuresti. Tin minte ca i-am vazut pe Messi, Van Persie sau Forlan. In 2010, la un meci de Champions League, un jucator al Sevillei a degajat o minge iar eu am prins-o. Era una de competie oficiala. Atunci Sevilla juca impotriva Unirii Urziceni pe Ghencea. Am admirat foarte mult acel grup din Baragan. Aflat la un concurs in Urziceni, am fost cu niste colegi sa vedem o grupa de juniori a Unirii. Le-am facut galerie si i-am incurajat. Sa vezi ce motivatie aveau pustii.

Imi aduc aminte o calatorie din timpul liceului. Am luat un tren ce venea de la Satu Mare pentru a ma intoarce in Bucuresti si in final in Alexandria. Acesta era plin cu suporteri stelisti ce au facut deplasarea la Cluj pentru un meci contra „U” Cluj.

Din pacate, fenomenul fotbalistic romanesc a pierdut teren in ultimii ani. Eu sper ca isi va reveni curand.

Altadata veneam din Londra si in avion cu mine erau irlandezi ce mergeau sa ii sustina pe cei de la Celtic Glasgow care urmau sa joace la Giurgiu contra Astrei. Erau foarte veseli si cantau din cand in cand in avion. Desi erau din Dublin, aveau o pasiune pentru echipa scotiana.

Stadion Kiev
Stadionul Olimpic din Kiev

La anul, finala Champions League va fi la Kiev. Aflat in vizita in Ucraina, am mers sa vad stadionul pe care vor veni cele mai bune 2 echipe de club. Zeci de mii de suporteri vor veni sa-si sustina echipele facovite aici.

Sa nu uitam ca in 2012 Bucuresti a gazduit finala Europa League dintre Bilbao si A. Madrid. Zeci de mii de spanioli au luat cu asalt capitala Romaniei. In Centrul Vechi cea mai vorbita limba era spaniola.

Fotbalul, pe langa emotie si pasiune, genereaza venituri importante, mai ales la competitiile mari. Poate fi insa si un bun mod de a promova o tara, lucru de care Romania ar putea profita.

Calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste.

Traieste-o!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s